Wethouder: "Bouw studentencomplex afhankelijk van kabinetsbesluit"

Wethouder van wonen, Pieter van Woensel (VVD) doet hard zijn best om groen licht te krijgen voor het Leidse Schans-project, zo vertelde hij maandag in Stud071. Plannen van het kabinet omtrent de WOZ-waarde van panden zorgen ervoor dat het minder rendabel is om te investeren in studentenwoningen, waardoor de bouw van het grote studentencomplex bij station Lammenschans mogelijk in het geding komt. Volgens wethouder Van Woensel doet de gemeente er alles aan om het 1900 eenheden tellende complex te realiseren. De gemeente Leiden, samenwerkingspartner SLS/DUWO en investeerder Syntrus/Achmea zijn er klaar voor.

Audiofragment: In Stud071 sprak Jos Moesman met wethouder Van Woensel over het project Leidse Schans. Volgens de bestuurder is het doorgaan van het project afhankelijk van het kabinetsbeleid.

“Als het kabinet meewerkt, kan de eerste paal snel de grond in”, stelt wethouder Van Woensel. De huidige plannen rondom het maximaliseren van huren bedreigd miljoenen aan investeringen. “Geen enkele verhuurder kan dan nog bouwen. Dat zou de doodsteek zijn voor studentenhuisvesting.” De gemeente Leiden probeert in samenwerking met andere gemeenten, universiteiten, hogescholen en projectontwikkelaars minister Blok van Wonen op andere gedachten te brengen. De minister lijkt bereid de maatregel uit het regeerakkoord aan te passen. “We hopen eind februari te vernemen wat het kabinet dan wel wil. Dan kunnen wij de bouwvergunning afgeven, en dan kan het heel snel gaan”. De wethouder verwacht dat twee tot drie jaar na de bouw de eerste studenten hun intrek kunnen nemen in de supercampus.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×