GroenLinks geeft kabelbaanplannen niet op

Een kabelbaan van Leiden Lammenschans via de binnenstad naar het Bio Science Park. Met dat plan kwam GroenLinks in Leiden onlangs naar buiten. Het idee werd binnen 24 uur door het Leidse college naar de prullenbak verwezen, maar GroenLinks geeft de moed niet op. Volgens wethouder Strijk zou de kabelbaan niet de oplossing zijn voor het Leidse bereikbaarheidsprobleem. Bovendien zou het niet passen in het historische centrum.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks blijft echter enthousiast over gondels die boven Leiden zweven en dus werkt hij nu samen met stedebouwkundigen aan een alternatief kabelbaan-tracé dat eerdere nadelen volgens hem niet heeft. Een kabelbaan die van het transferium bij de A44 via het Bio Science Park en Naturalis bij het Centraal Station uit komt is het nieuwste plan. Daar is geen historische bebouwing en ook zou het de verbinding in dat gebied daadwerkelijk verbeteren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×