Lezing over Kaballah door Marcella Levie

Op uitnodiging van het bestuur van het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Leiden, geeft Marcella Levie aanstaande woensdagavond een lezing genaamd “Kaballah, Wijsheid of bijgeloof?” Kabbala is een verzamelnaam voor een veelvoud aan mystieke stromingen en ideeën, die in verschillende tijden en op verschillende plaatsen zijn ontstaan. Het woord Kabbala roept vaak de wonderlijkste associaties op; van geheimzinnige rituelen, gegoochel met getallen tot ingewikkelde levensbomen. De eeuwenoude symboliek spreekt tot de verbeelding en is tegelijkertijd moeilijk toegankelijk. Marcella Levie zal tijdens haar lezing een tipje van de sluier oplichten. De avond vindt plaats in de bovenzaal van de synagoge aan Levendaal 14 en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is €5 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×