Open Dag universiteit trekt veel meer bezoekers dan verwacht

Zaterdag 26 januari was er de open dag van de Universiteit Leiden. Op acht locaties konden scholieren en aankomend studenten, al dan niet onder begeleiding van hun ouders, zich oriënteren op het onderwijsaanbod van de universiteit. 

Het was de eerste keer dat de universiteit een open dag organiseerde in januari. Ondanks het winterweer kwamen er veel geïnteresseerden naar Leiden toe. “We hadden zo’n zeven- á achtduizend bezoekers vandaag. We hadden niet verwacht bij deze eerste keer meteen zo’n aantal te halen”, aldus Frank Parlevliet, marketingadviseur van de bacheloropleidingen aan de Universiteit Leiden. 

Audiofragment: Frank Parlevliet, marketingadviseur voor de bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden in gesprek met Jos Moesman van Stud071 over de Open Dag.

Dat door de grote belangstelling bijna alle provincies van Nederland vertegenwoordigd waren, verbaast Parlevliet allerminst. “Sommigen komen naar de open dag omdat er bepaalde opleidingen zijn die alleen in Leiden gegeven worden. Maar het komt deels ook door maatregelen uit Den Haag. Studeren wordt duurder. Dan is het bezoeken van een open dag van belang om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken.” 

Om te helpen bij die keuze, was er in de Pieterskerk een algemene informatiemarkt. Op de andere locaties – de Lokhorstkerk, het Academiegebouw, de Sterrenwacht, het Lipsius, het Kamerling Onnes Gebouw, de Hooglandse Kerk en de Stadsgehoorzaal – werden presentaties over de bacheloropleidingen verzorgd. Op de eerste en laatste ronde na, waren alle presentatierondes bezet. “Er is geen opleiding die geen interesse heeft,” stelt Parlevliet tevreden. 

De universiteit was volgens hem ook goed vertegenwoordigd op de open dag. “We hadden verspreid over de locaties zo’n 300 werknemers en werkstudenten rondlopen”. De werkstudenten hebben allemaal meerdere trainingen gehad om scholieren zo goed mogelijk te helpen bij het oriënteren. 

Zijn eigen taak was volgens Parlevliet die van ‘vliegende keep’. “Ik ging langs alle locaties om te kijken of alles in orde was, spullen heen en weer brengen en kijken of mensen tevreden zijn, zowel vanuit de organisatie als vanuit de bezoekers. Ik heb weinig mensen horen klagen, dus we zijn erg tevreden over deze open dag.” 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×