Lenferink: Leidse motorclub beroofd van clubhuis

De Leidse motorclub Pegasus is door MC Trailer Trash Travellers uit Den Haag van hun clubhuis aan de Voorschoterweg beroofd. Dat gebeurde al twee weken geleden. Dat zei burgemeester Lenferink vanavond tegen Sleutelstad. De gemeente spant een kort geding aan tegen Trailer Trash om ze zo snel mogelijk het clubhuis en de stad uit te krijgen. “Dit willen we niet. Het gaat hier om een zogenaamde 1-procents motorclub, gelieerd aan de Hell’s Angels. Dat zijn motorclubs die in verband worden gebracht met allerlei criminele activiteiten”, aldus Lenferink die de politie vorige week al een grote controle liet uitvoeren in en rond het overgenomen clubhuis. Lenferink: “De manier waarop dit gebeurd is, dat tolereren we niet”

Audiofragment: Burgemeester Lenferink stelt alles in het werk om de criminele motorbende zo snel mogelijk de stad uit te krijgen.

Omliggende verenigingen bij het terrein van Jeugddorp kregen al een bezoekje van de nieuwe buren. Trailer Trash zou daarbij hebben aangegeven dat ze met Pegasus zijn gefuseerd. Volgens burgemeester Lenferink is daar geen sprake van: “Wat ons betreft is dit ook snel afgelopen en wegwezen”. Pegasus is vrijwel zeker slachtoffer geworden van de ‘vijandige overname’, omdat het de enige motorclub op het terrein is met een eigen clubhuis. Andere motorclubs delen hun ruimte.

Andere verenigingen voelen zich ondertussen geintimideerd door de leden van Trailer Trash. Zo werd tijdens een kennismakingsbezoekje met één van hen bijvoorbeeld terloops opgemerkt dat de buren wel een leuke zaal hadden die de motorclub wel kon gebruiken.

Leiden ttt


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×