PvdA-raadslid Anna van den Boogaard (Foto: PvdA Leiden)

PvdA: 'Meer geld naar minimabeleid'

De Leidse fractie van de PvdA wil dat wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) meer geld vrijmaakt voor het Leidse minimabeleid. De inkomensgrens moet worden verhoogd zodat meer mensen recht hebben op regelingen die de sociale activiteit van minima bevorderen. Daartoe dient PvdA-raadslid Anna van den Boogaard donderdagavond een motie in.

In december liet staatssecretaris Jette Klijnsma (PvdA) weten dat gemeenten zelf mogen bepalen hoe hoog de inkomensgrens voor dit soort regelingen ligt. Voorheen was dat 110 procent van het bijstandsniveau.
Audiofragment: Anna van den Boogaard vertelde gisteren in Nieuws071 op SleutelstadFM over haar voorstel.

Volgens raadslid Anna van den Boogaard (PvdA) biedt dit gewijzigde beleid een kans om mensen met een laag inkomen in deze tijden van crisis te helpen. “Niet alleen mensen in de bijstand hebben moeite om sociale activiteiten te betalen. Er is ook een grote groep mensen die rond het minimuninkomen zit. Met een verhoging van de inkomensgrens komen ook zij in aanmerking voor ondersteuning.”

Die ondersteuning bestaat in Leiden onder meer uit een declaratieregeling voor allerlei sociale activiteiten. Mensen kunnen tot 225 euro per persoon ontvangen om lid te worden van bijvoorbeeld muziek- of sportverenigingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×