PvdA wil nieuw fietsparkeersysteem bij station

Oké, het kost zes ton, maar dan heb je ook wat. Een geavanceerd electronisch parkeersysteem voor 5.000 fietsen dat zelf bijhoudt hoelang een rijwiel in de rekken staat. Prorail deed er ervaring mee op in Groningen en Utrecht en rondde inmiddels in Zutphen een succesvolle proef af. De spoorwegbeheerder is nu op zoek naar nieuwe locaties en wil ook bijdragen in de kosten.

Audiofragment: Grootste voordelen van het systeem zijn volgens Holla het bestrijden van weesfietsen en daardoor een efficiëntere benutting van de stallingscapaciteit. Ook kan het systeem de fietsparkeerder op lege plekken wijzen en kan de gemeente het gebruiken om de tarieven af te stemmen op het gebruik. Bijvoorbeeld (alleen) de eerste dag gratis.

Duoraadslid Gijs Holla van de PvdA Leiden hoopt dat het Leidse college zich bij Prorail meldt om te kijken of ook Leiden het systeem kan invoeren. Als het aan de PvdA ligt, komt het systeem in de fietsenstalling onder het plein aan de achterkant van Leiden Centraal en in één van de nog te bouwen garages aan de stadskant. Bijvoorbeeld onder het zgn. Rijnsburgerblok.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×