Heerema mag bouwen aan Vondellaan

De gemeenteraad stemt in met de nieuwbouw die Heerema Marine Contractors wil realiseren aan de Vondellaan. Dat bleek gisteravond tijdens de behandeling van het plan in de raadscommissie Ruimte. GroenLinks, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren zijn tegen. De zeven andere partijen in de Leidse raad stemmen in met de nieuwe kantoortoren die op de plek komt van het oude Heerema-pand dat al jaren leeg staat.

Nog maar enkele jaren geleden trok Heerema in het huidige pand, maar dat is nu al te klein. Een deel van het personeel is ondergebracht in kantoorruimte die aan de overkant wordt gehuurd van het Motorhuis en het bedrijf denkt de komende jaren nog honderden extra werknemers aan te nemen. Dat is ook de belangrijkste reden voor de voorstanders. Het behoud van werkgelegenheid telt zwaarder dan het afwijken van de kantorenvisie die op die plek eigenlijk geen nieuwe kantoorruimte toelaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×