Café 't Centrum definitief zes maanden dicht

Café ’t Centrum aan de Nieuwe Beestenmarkt moet vanaf vandaag zes maanden dichtblijven. burgemeester Lenferink legde de Leidse kroeg deze straf op, nadat bij een inval eind oktober vorig jaar hard- en softdrugs werden aangetroffen bij aanwezige klanten. Eigenaar Willem van Melzen maakte bewaar tegen het besluit, maar werd in het ongelijk gesteld. Wel vond de gemeentelijke bezwaarschriftencomissie dat vijf maanden sluiting wel genoeg is, omdat de zaak al veel negatieve publiciteit heeft veroorzaakt.

Lenferink is het daar niet mee eens en blijft erbij dat het café een half jaar dicht moet blijven. “Publiciteit hoort nu eenmaal bij dit soort kwesties, net als het feit dat we met uitvoering van een besluit wachten tot de rechter uitspraak heeft gedaan”, aldus de burgemeester.

Café ’t Centrum moet gesloten blijven tot zondag 4 augustus 2013, 12.00 uur in de middag.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×