Sterabonnement mogelijk terug

De provincie Zuid-Holland overweegt het sterabonnement in het openbaar vervoer opnieuw in te voeren. Sinds de overgang naar het betalen per gereisde kilometer zijn veel scholieren en forensen geconfronteerd met grote prijsstijgingen. De provincie was door vervoerder Arriva vooraf niet geïnformeerd over deze excessieve stijgingen. Vorige maand ging de provincie akkoord met een voorstel van Arriva om scholieren in Zuid-Holland Zuid te compenseren. Nu blijkt dat Arriva voor de tweede maal niet de adequate informatie heeft verstrekt, vindt de provincie herintroductie van het sterabonnement een optie. Afgelopen vrijdag heeft de provincie van Arriva een nadere analyse ontvangen van het eerdere compensatievoorstel. Daarin wordt bevestigd dat er fouten in zaten. Op dit moment kijkt de provincie of de nieuwe berekeningen correct zijn. Gedeputeerde Ingrid de Bondt: “Vanzelfsprekend worden reizigers kwaad en drijft het degenen met een smalle beurs tot wanhoop. Tegen Arriva heb ik gezegd dat de maat vol is. Ik wil dat er binnen een paar dagen een gedragen oplossing ligt, gebaseerd op de juiste feiten en cijfers.” Mogelijke oplossingen die worden onderzocht zijn bijvoorbeeld de herintroductie van het sterabonnement, al dan niet verchipt, of een afdoende compensatieregeling voor de reizigers.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×