Veel te beleven bij Naturalis tijdens voorjaarsvakantie

Voor kinderen is er van 10 tot en met 24 februari van alles te beleven bij Naturalis. Bij de dagelijkse activiteit Doe en ontdek is aanraken verplicht. Kies bijvoorbeeld een mammoetbot, kristalsteen, krokodillenhuid of hyenadrol, pak de bijbehorende onderzoeksopdracht en doe een ontdekking. Moffel en Piertje zijn handpoppen van het Schooltv-programma Koekeloere. Moffel is een mol die bijna niets ziet en Pier heeft geen handen om te voelen. Tijdens deze activiteit ontdekt het jonge kind wat zintuigen zijn en waarom we ze nodig hebben. Voor of na de (korte) voorstelling knutselen kinderen hun eigen superzintuigen. Tijdens de voorstelling Schedellezen, kruipen de kinderen in de huid van een onderzoeker en gaan ontdekken welke schedel bij welk dier hoort. Op woensdagen en zaterdagen staat de vertelkar in het museum. Wie komt luisteren, leert van alles over superzintuigen. Op het spreekuur van woensdag 20 februari is iedereen welkom met zijn vondsten uit de natuur. Deskundigen van Naturalis brengen, schelpen, botten, stenen en fossielen op naam en beantwoorden vragen. Ook zijn er activiteiten gericht op het ordenen van schelpenverzamelingen en Valentijnsdag. Wie durft kan meekijken terwijl er een dier geprepareerd wordt. Het hele programma staat op www.naturalis.nl onder de agenda.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×