GroenLinks wil duidelijkheid over Leids kraakbeleid

Waarom is het voormalige pand van het Leidsch Dagblad aan de Rooseveltstraat vorige week binnen enkele uren ontruimd? Dat wil GroenLinks Leiden van het college weten. De Leidse raad besloot al in 2010 om terughoudend om te gaan met het kraakverbod dat in oktober van dat jaar van kracht werd. Niet ontruimen voor leegstand is daarbij het devies. Dat geldt in elk geval voor gemeentelijke panden die worden gekraakt. Particuliere pandbezitters kunnen sindsdien aangifte doen, waarna het OM beslist wat er gebeurt.

Audiofragment: Walter van Peijpe stelde deze week een hele serie vragen over het Leidse kraakbeleid. Aanleiding is de snelle ontruiming van en kantoorpand aan de Rooseveltstraat. Die was volgens GroenLinks in strijd met het lokale kraakbeleid enook met een uitspraak van de Hoge Raad.

GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe wil dat Leiden contact opneemt met dat Openbaar Ministerie om duidelijk te maken dat er op Leids grondgebied niet zomaar ontruimd mag worden. De ontruiming van het genoemde pand is volgens een woordvoerder van de gemeente Leiden namelijk buiten de gemeente omgegaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×