Inwoners van de Sleutelstad doneerden vorig jaar ruim 380 ton kleding

Stichting KICI geeft textiel een tweede leven en is blij met de ruim 380 ton textiel, die inwoners van de Sleutelstad vorig jaar bij elkaar brachten aan oude kleding en schoenen. De opbrengst hiervan gaat naar goede doelen, zoals naar de Leidse zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika. Samen met Cordaid en Housing Assosiation South Africa is hier een woningcorporatie opgezet voor betaalbare sociale woningen. Stichting KICI heeft sinds 1975 in totaal meer dan € 30 miljoen aan goede doelen gegeven. Kleding, schoenen en jassen gaan naar landen buiten Europa en worden soms hersteld of tot garen omgesponnen. Handdoeken, lakens en gordijnen worden gerecycled tot poetsdoeken, isolatiemateriaal of zelfs als grondstof voor nieuwe kleding. Naast het goede doel is het natuurlijk ook goed voor het milieu om afgedankte textiel in de groene KICI bakken te gooien.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×