Rond de zomer duidelijkheid over Beestenmarktplannen

Rond de zomer moet duidelijk zijn wat er precies met de Beestenmarkt gaat gebeuren. Dan weten ook de rondvaartondernemers Groenen (Rederij Rembrandt) en Jacobs (Broodjes en Bootjes) en de Bloemenboot waar ze aan toe zijn. Ook moet dan duidelijk worden waar de evenementen heengaan die nu nog op de Beestenmarkt plaatsvinden. Bijvoorbeeld de start van de Peurbakkentocht, de kermis tijdens de Lakenfeesten en Hutspop.

Audiofragment: Wethouder Pieter van Woensel wil rond de zomer duidelijkheid over de verdere uitwerking van de plannen voor de Beestenmarkt.

Volgens wethouder van Woensel is het niet zo dat de betreffende ondernemers compleet zijn overvallen door het nieuws dat ze msschien moeten verkassen. Ook de organisatoren van evenementen wisten al langer dat ze op termijn niet meer op de Beestenmarkt terecht zouden kunnen. Dat staat namelijk al in de vorig jaar vastgelegde Evenementennota van de gemeente.

Audiofragment: Sonja Bierenbroodspot van Rederij Rembrandt sprak afgelopen week in bij de raadscommissie. Ze is boos dat ze op deze site moest lezen dat het rondvaartbedrijf wellicht moet verhuizen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×