Cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan met Armin van Buuren op de Beestenmarkt tijdens de Leidse pitch voor het Glazen Huis. (Archieffoto: Chris de Waard).

Armin gaat knallen op Lammermarkt

Het optreden van Armin van Buuren op koninginnedag wordt verplaatst naar de Lammermarkt. Dat was al langer de bedoeling, maar nu heeft de gemeente de knoop ook echt doorgehakt. De Garenmarkt is te klein geworden voor het jaarlijks aan populariteit winnende evenement. Vorig jaar werd via de landelijke media zelfs opgeroepen om niet meer naar Leiden te komen, omdat de Garenmarkt vol was.

Audiofragment: Wethouder De Haan over Armin op de Lammermarkt

Tijdens het slotevenement van Serious Request stond Armin voor het eerst op de Lammermarkt. Dat was een groot succes. Reden voor de gemeente om te kijken of ook het optreden op 30 april voortaan op die plek gehouden kon worden. Dat is dus het geval. De Lammermarkt is en stuk groter, waardoor er meer publiek terecht kan en de veiligheid van de bezoekers beter gewaarborgd kan worden.

Naast de plek is dit jaar ook nieuw dat er vor het eerst betaald moet worden voor het evenement. De entree is een tientje. Het organiserende City Moves nuanceert dat: het ticket kan worden omgewisseld voor drie consumptiebonnen, maar is niet in te wisselen voor contant geld.

De gevolgen van de verplaatsing van Citymoves naar de Lammermarkt zijn vergelijkbaar met het eindfeest van Serious Request 2011. De Lammermarkt en Molenwerf worden op 30 april afgesloten voor verkeer. Hiervoor moet het verkeer worden omgeleid. Opbouw op het parkeerterrein is gepland op 29 april. Uiterlijk 2 mei is het parkeerterrein Lammermarkt weer beschikbaar.

De Vereniging Koninginnedag Leiden gaat dit jaar op de Garenmarkt een deel van de kinderrommelmarkt organiseren, die dankzij deze nieuwe ruimte uitgebreid kan worden.

Leiden armin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×