College: "Morspoortgarage loopt beter dan verwacht"

Het gaat goed met de exploitatie van de Morspoortgarage. Dat stelt het college op basis van het aantal verkochte ‘parkeeruren’ in de maanden november en december. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van GroenLinks. Om de garage over een periode van 10 jaar kostendekkend te laten zijn, moeten er per parkeerplek 860 betaalde uren worden verkocht. Dat is gelijk aan een bezettingsgraad van 10%.De best lopende garages in Nederland verkopen 1600 uur per plek.

In de laatste twee maanden van 2012 werden er per plek 811 uren verkocht. In verband met de aanloopverliezen waarmee wordt gerekend vindt de gemeente dat cijfer beter dan verwacht. Vanaf 2016 moet de garage zwarte cijfers draaien. De stichtingskosten van de garage bedroegen 4,5 miljoen euro.

Of de parkeergarage zorgt voor meer lege plekken op omringende parkeerterreinen is nog niet bekend.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×