Leiden gaat door met voorbereidingen bouw studentencampus

De gemeente Leiden en de ontwikkelcombinatie VORM Ontwikkeling B.V., Ballast Nedam en Syntrus Achmea Vastgoed gaan door met het voorbereiden van de bouw van de studentencampus Leidse Schans. Dat hebben de partijen met elkaar afgesproken. Gisteren is de bouwvergunning voor fase 1 aangevraagd. Eind vorig jaar schortten de ontwikkelaars de plannen nog op, omdat het nieuwe kabinet maatregelen aankondigde waardoor de bouw van studentenwoningen niet rendabel meer zou zijn.

Inmiddels wordt er vanuit gegaan dat minister Stef Blok (VVD, wonen) die 4,5 regeling aanpast. Door die regeling zou de huur maximaal 4,5 % van de onroerende zaakbelasting mogen bedragen en bij goedkope studentenwoningen zou dat huren kunnen opleveren van 80 euro per maand. Daarvoor kan niet worden gebouwd. Als de kabinetsplannen inderdaad worden aangepast, kan de eerste paal volgens planning nog voor de zomer geslagen worden. In 2015 kunnen de eerste bewoners er dan hun intrek nemen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×