Leiden hoopt op extra miljoenen van rijk

Leiden wil alsnog vier miljoen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De gemeente had voor 2011 een verzoek ingediend voor een aanvullende uitkering in verband met de Wet Werk en Bijstand, maar die is afgewezen. Onlangs kreeg de gemeente Den Haag de aanvullende uitkering wel toegewezen. Daar ging het om 17 miljoen.

Of de Leidse claim kansrijk is hangt af van een aantal factoren. Zo moet de gemeente aantonen er alles aan gedaan te hebben om mensen aan het werk te krijgen. Ook moeten er lokale omstandigheden op de arbeidsmarkt spelen waar de gemeente geen invloed op heeft. In totaal hebben 288 gemeenten in Nederland een aanvraag ingediend voor de aanvulling.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×