Voorstelling “Hoe word ik een milieuheld?” voor basisscholieren

Ruim 400 leerlingen van twaalf basisscholen uit Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten , gaan binnenkort naar de voorstelling “Hoe word ik een milieuheld?” Deze combinatie van interactief theater en een educatieve workshop, wordt hen gratis aangeboden door de Omgevingsdienst West-Holland. De voorstelling wordt verzorgd door de Stichting Milieubende en moet kinderen uit de groepen 7 en 8 stimuleren om mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. Twee professionele acteurs spelen het vrolijke stuk Er zijn nog noedels. Aansluitend volgt de workshop Hoe word ik een milieuheld?, waarbij de leerlingen als denker, doener, dromer of schreeuwer nadenken over hoe ze nu al concreet kunnen bijdragen aan een beter milieu. Na afloop van de workshop werken de leerlingen een maand lang thuis en in de klas allerlei ideeën en acties uit. Deze leggen zij vast in een plakboek, het Milieuheldenboek. Iedere klas stuurt het beste idee op naar de Stichting Milieubende. Een deskundige jury bekijkt alle inzendingen en nomineert de vier klassen met de meest aansprekende ideeën. Deze vier klassen presenteren hun ideeën tijdens een feestelijke slotmanifestatie waar de winnaar wordt gekozen. De slotmanifestatie vindt plaats op vrijdagochtend 19 april in het gemeentehuis van Leiderdorp.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×