Ad Verbrugge op de kansel voor Preek van de Leek

De Remonstrantse en Doopsgezinde gemeente Leiden biedt bekende Leidenaars de gelegenheid om als leek de kansel te beklimmen voor een overdenking. OP 17 februari beklimt de bekende Leidse filosoof Ad Verbrugge de kansel van de Lokhorstkerk. Verbrugge doceert sociale en culturele filosofie en filosofie van de economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is daarnaast oprichter en voorzitter van de spraakmakende vereniging Beter Onderwijs Nederland. Verbrugge is regelmatig te horen in het radioprogramma Het Filosofisch Kwintet en werkt nu aan een grote studie over de modernisering van de westerse wereld onder de titel ‘Staat van Verwarring.’ In 2004 publiceerde hij het boek ‘Tijd van onbehagen’, over onder meer de vorming van Europa en zinloos geweld. Hij zal de vorm van een kerkdienst gebruiken om zijn mening te verkondigen. Er wordt dan ook gezongen, gepreekt, gebeden en gecollecteerd. Na afloop is er een borrel in de vernieuwde Vermeerzaal. De dienst begint om 16.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×