Foto: PR.

Treurig record voor Voedselbank Leiden e.o.

De Voedselbank Leiden e.o. is nu acht jaar actief en begon met circa 25 klanten. Inmiddels is er nu een treurig record behaald van maar liefst 700 klanten, een fikse stijging in vergelijking met het aantal van een jaar geleden: 580! Het gevolg is, dat de Voedselbank kampt met ruimtegebrek en te weinig aanvoer van houdbare en verse levensmiddelen. “Met name in het voorjaar, als er nog geen zomergroenten zijn en de wintergroenten op zijn, is het vaak lastig om een fatsoenlijk pakket samen te stellen. Maar ook in de zomer, als er nauwelijks inzamelingen worden gehouden omdat scholen en instellingen dicht zijn en veel mensen met vakantie zijn, is er vaak gebrek aan levensmiddelen”, aldus een woordvoerder, die vervolgt: “Misschien weet iemand die dit leest nog een loods op een bedrijventerrein waar we houdbare levensmiddelen kunnen opslaan. Nu lopen we elkaar hier regelmatig voor de voeten. Maar het allerliefst zouden we een groter pand in de buurt van het centrum van Leiden hebben waar alle bedrijfsactiviteiten kunnen plaatsvinden.”
Meer info: www.voedselbankleiden.nl

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×