Hobo Centraal bij Oudheden

Kamermuziekensemble De Bezetting Speelt, dat normaal bestaat uit vijf strijkers en vijf blazers, verzorgt dit seizoen voor het eerst ook een concertserie in kleine bezetting (3 à 4 musici). Gedurende het seizoen staat vijf maal één instrument centraal. Op zondag 3 maart is dat de hobo. Hoboïste Liesbeth Allart stelde een programma samen met werken van Lennox Berkeley, Johannes Brahms en Charles Martin Loeffler voor de bijzondere combinatie van hobo, cello, altviool en piano. Voor de combinatie hobo en cello bestaan, voor zover bekend, slechts drie officiële werken. De Petite Suite voor hobo en cello (1928) van de Engelse componist Lennox Berkeley, het Trio voor altviool, cello en piano op. 114 van Johannes Brahms uit 1891 en de 2 Rhapsodies voor hobo, altviool & piano uit 1901 van Charles Martin. Het concert vindt plaats in de Leemans-zaal van Oudheden en begint om 15.00 uur. Kaarten kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa en via www.debezettingspeelt.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×