Artist impression van de Watertoren met 'petje'. (Afbeelding:Stol Architecten).

Gemeenteraad akkoord met plannen Watertoren

De Watertoren aan het Utrechtse Jaagpad krijgt een ‘petje’. De glazen opbouw is nodig om het Rijksmonument geschikt te maken voor bewoning. Er komen ateliers, een Bed & Breakfast en een woning in de toren. Aan de buitenzijde komt een brandtrap. De gemeenteraad steunt die plannen, zo bleek gisteravond tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte. Alle fracties zijn blij dat er een koper is die bovendien in de toren wil investeren.

Enkele omwonenden maken bezwaar tegen de plannen, maar vonden geen gehoor bij de politiek. Voornaamste bezwaren van de buurt: de trap aan de buitenkant die ontsierend zou zijn en de te verwachte toename van het verkeer in het smalle straatje.

Audiofragment: VVD-wethouder van Woensel is blij dat de raad groen licht geeft voor de plannen met de Watertoren.

Ook vinden sommige omwonenden het jammer dat het enorme waterreservoir in de toren onbenut blijft. Om dat geschikt te maken voor bewoning zou de toren aan de zijkanten opengezaagd moeten worden. “En dat is een veel grotere aantasting van het monument dan zo’n opbouw”, aldus de wethouder.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×