Rijksbijdrage HOV-NET en spoorverdubbeling vertraagd

Het rijk schort de bijdrages op aan het HOV-NET Zuid-Holland Noord en de spoorverdubbeling Leiden – Utrecht. Op de RijnlandRoute wordt niet bezuinigd. Dat schrijft minister Schultz vanmiddag in een brief aan de Tweede Kamer. Schultz moet miljarden bezuinigen op infrastructurele projecten, maar in onze regio wordt er geen enkel project geschrapt.

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat de temporisering van de rijksbijdrage geen invloed heeft op de uitvoering van de projecten. De rijksbijdrage komt enkele jaren later dan eerder werd verwacht en dat betekent vrijwel zeker dat de provincie ze zal moeten voorfinancieren. Het is in elk geval niet de bedoeling dat de projecten zelf vertraging oplopen.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×