Studiogast Natasha Schulte meyt presentator Han Ruijgrok en Diana van den Driessche. (Foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 met scratchen, Nieuw Leiden, ’t Spoortje en #goedbedoeld

In Cultuur071 deze zaterdag aandacht voor de Scratchdagen, ’t Spoortje en het nieuwe theatergezelschap Nieuw Leiden. De Leidse Scratchdagen vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan en zongen daarom gisteren het Hallelujah uit de Messiah van Händel met het carillon op het Stadhuisplein, in de studio kwamen Geert Doeven en Monique IJsselsteijn uitleggen hoe de scratchdagen werken. Buurtcentrum ‘t Spoortje verhuist naar Het Gebouw en geeft op 28 februari een afscheidsfeest op de oude locatie die gesloopt gaat worden. Ruud Arnoldi werkt al meer dan 20 jaar in Leiden Noord en heeft het welzijnswerk zien veranderen van aanbodgericht naar vraaggericht.

 Audiofragment: Deze week in Cultuur071: scratchen, Nieuw Leiden en ’t Spoortje.

Maar bovenal was daar Natasha Schulte die sinds twee jaar in leiden woont en een nieuw theatergezelschap heeft opgericht dat Nieuw Leiden heet. Natasha maakt theater, regisseert koren, begeleidt nieuwe regisseurs, geeft workshops en twittert. Zij maakt voorstellingen in theaters, etalages, zorginstellingen, via skype en op straat. Kijk op www.nieuwleiden.com voor alle informatie over haar projecten, ideeën en plannen. En volg haar op Twitter (@nieuwleiden) en praat daar vooral mee onder het motto #goedbedoeld.

Verder deze week de uittips van Diana van den Driessche met extra aandacht voor de kindervoorstellingen omdat het voorjaarsvakantie is, de muziektips van Peter Visser die je terug kunt vinden op www.muziekgezien.blogspot.nl en natuurlijk de filmrecensie van Govert de Kok.

Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl en www.stadspodia.nl. En stem volgende week weer af op 93.7 FM of 102.4 op de kabel of luister live mee op de stream via www.sleutelstad.nl. Elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur Cultuur071.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×