Sympathiek en brutaal. Dat vindt de jury van het duo Merijn Scholten en Thomas Gast die als 'De Partizanen' vanavond het Leids Cabaretfestival 2013 wonnen. "Ze hebben ons overrompeld door het gemak waarmee ze de meest absurdistische teksten en sketches ten tonele voeren en dat met elke speeldag nieuw materiaal. Door de wonderlijke wendingen, de verwarring en afwisseling zaten we als jury op het puntje van onze stoel." (Foto's: J.P. Kranenburg).

De Partizanen winnen Leids Cabaretfestival

De Partizanen, Jan Beuving en Kiki Schippers stonden afgelopen avond op het podium tijdens de finale van het Leids Cabaretfestival. Thomas Gast en Merijn Scholten – samen De Partizanen – waren de overtuigende winnaars. Zowel volgens de jury, als volgens het publiek. Uit het juryrapport: “Een aantrekkelijk en energiek duo. Hun voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van geestige scènes. Terugkerend format is een talkshow. De Partizanen zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar. Het natuurlijke en zelfverzekerde van hun theateraanwezigheid straalt een groot spelgemak uit.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×