Een veilig thuis voor jongvolwassenen met autisme

De Stichting Voorschot bouwt in Voorschoten een woon- en werkhuis voor zestien jongvolwassenen met autisme en een andere beperking. De stichting is opgericht door een groep ouders die een goede leefplek zochten voor hun kind. Voor als bij de ouders blijven wonen niet meer mogelijk is. Maar beslist geen instelling. Stichting Voorschot wil een veilig thuis, waar jonge mensen 24-uurs zorg krijgen die is aangepast op hun mogelijkheden en behoeftes. Woningcorporatie De Sleutels investeert in het pand, zorgverlener ASVZ wordt ingehuurd om de specialistische zorg te gaan leveren.
Donderdag 21 februari is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de Richard Wagnerlaan in Voorschoten en andere belangstellenden. De Stichting Voorschot zal samen met woningcorporatie De Sleutels en zorgverlener ASVZ de plannen toelichten. Aanwezig is ook wethouder Freddy Blommers. De bijeenkomst is in zwembad Het Wedde en begint om 16.30 uur.

Audiofragment: Pauline Hillen en Petra van der Sluis vertellen over de Stichting Voorschot die werkt aan een woon- en werkhuis voor jongvolwassenen met autisme

Pauline Hillen is voorzitter van de Stichting Voorschot. Ook haar kind komt straks in Voorschoten te wonen. “Je moet je kind loslaten, maar dat is niet mogelijk als je kind autisme heeft. Maar er komt een moment dat je als ouders niet meer voor je kind kunt zorgen. ASVZ werkt vanuit dezelfde visie als wij hebben. het luistert heel nauw voor mensen met autisme. Het gebouw wordt prikkelarm, er komt dagbesteding aan huis. Dat is vertrouwd en veilig.”
Kijk voor meer informatie over de Stichting Voorschot en de plannen voor het woon- en werkhuis aan de Richard Wagnerlaan op www.stichtingvoorschot.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×