Proef met mobiel betalen start in Leiden

Nog deze zomer beginnen de banken met de introductie van betalen met de mobiele telefoon. Als eerste vindt er een proef met 1000 consumenten plaats in Leiden. Bij een aantal winkels en horecabedrijven in het centrum kan dan worden betaald met een mobiele telefoon met een zogeheten NFC-chip. Dat staat voor Near Field Communication. Met de techniek is het voldoendeom de telefoon in de buurt van de kassa te houden. Bij bedragen boven 25 euro is een pincode nodig.

Voor de proef in Leiden werken ING, ABN Amro en Rabobank samen met Mastercard en KPN. Het systeem kan vanaf 2014 in de rest van het land worden ingevoerd.

Advertentie

Leiden wallet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×