Proef mobiel betalen in augustus van start

De proef met mobiel betalen start dit jaar begin augustus en gaat 3 maanden duren. In Leiden wordt dit systeem als eerst ingevoerd bij winkels en horecagelegenheden. Theo Nguyen van de Rabobank:” Leiden is een mooie stad met een mooie populatie. De keuze is op Leiden gevallen omdat het NS station een plek is waar veel mensen langs komen en het een druk doorrijdstation is. De stad heeft bovendien veel potentie en een mooi stadscentra. Een perfecte stad om innovatief bezig te zijn.”

Audiofragment: Jaap van Sandijk sprak met Theo Nguyen van de Rabobank over de proef in Leiden

De proef wordt samen met de twee andere grote banken ING en ABN AMRO uitgevoerd. Het betalen gaat als volgt: Als klant betaal je met een chip die wordt geplaatst in je smartphone. Vervolgens dien je de smartphone tegen een lezer aan te houden en er is betaald. Dit geldt alleen voor bedragen onder de 25 euro, is het bedrag hoger dan dien je een pincode van je mobiel in te voeren. De proef met het mobiel betalen wordt veiliger, sneller en innoverend genoemd.

Leiden wallet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×