Van Oosten noemt plannen Stadslab met Breestraat 'spielerei' en 'leuke tekeningen'

‘Waarom zou Leiden nu juist de minst aantrekkelijke Breestraat, in zijn laatste fase als winkelstraat, nog overeind houden terwijl we zo blij moeten zijn dat we zulke prachtige alternatieven hebben, parallel aan de Breestraat?’ Dat wil Frits van Oosten weten van het Stadslab dat onlangs grootse plannen presenteerden voor het opknappen van het centrum van Leiden. De plannen van Stadslab zijn volgens Van Oosten te weinig doordracht. De Breestraat is de belangrijkste fietsroute van de regio. Ook de bussen moeten in de Bree blijven – zij vervoeren de helft van al het winkelend publiek. Het weren van bussen zonder duidelijk alternatief gaat Leiden en de ondernemers in de stad veel geld kosten, aldus Van Oosten. ‘Winkels in de Breestraat is een verloren zaak.’

Dus moet Leiden investeren in alternatieven: de Langebrug en Nieuwe Rijn/Botermarkt/Aalmarkt. De lege panden in de Breestraat zouden volgens Van Oosten woningen moeten worden. ‘Het Stadslab maakt leuke tekeningen zonder oplossingen voor fietsers en bussen te hebben onderzocht. Jammer dat die club zich laat meeslepen door iets dat geen serieus plan kan zijn. Het heeft geen toekomst, er is geen onderzoek gedaan en je maakt het mensen moeilijker om te komen winkelen.’ Voor Van Oosten is het tijd voor debat. ‘Er moet meer weerwoord zijn.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×