Leiden Marathon 2013 vol met veranderingen

De Leiden Marathon staat voor een hoop veranderingen. Er is namelijk een nieuwe route voor de hele marathon uitgestippeld. De 42,195 kilometer heeft een soort Elfstedentochtkarakter gekregen. De start is ook dit jaar op de Breestraat maar voert achtereenvolgens langs maar liefst negen dorpen: Zoeterwoude, Hazerswoude, Koudekerk, Hoogmade, Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en tot slot Leiderdorp.

Organisator Tjeerd Scheffer geeft aan dat de voorbereidingen in volle gang zijn. ”Heel veel marathonlopers reageren massaal op de berichtgeving, vorig jaar liepen er tussen de 300 en 400 lopers mee. Nu zijn er al 430 aanmeldingen en het kunnen er zomaar duizend worden. Met zo’n aantal tel je direct weer mee als marathon in Nederland”. Een leuke bijkomstigheid binnen de nieuwe route is dat de Luchtmobiele Brigade bij de Rijneke Boulevard een tijdelijke brug maakt over de Oude Rijn, hier lopen de renners overheen. Overigens krijgt niet alleen de hele marathon een andere route, ook de halve marathon en de 10 kilometer renners lopen anders dan de voorgaande jaren.

Audiofragment: Tjeerd Scheffer over de Leiden Marathon 2013

Ook is er dit jaar een nieuwe prijs te verdelen. Namelijk de straatversierprijs, een grote beker met een lengte van wel 80 centimeter die je kunt winnen wanneer jouw straat of dorp het mooist en origineelst versierd is. De beker wordt naar de plaatselijke kroeg gebracht en uiteraard wordt het hier goed gevierd. En dit waren niet de enige veranderingen. Scheffer: ”Mensen vragen weleens hoelang het is die marathon. Om die reden is er een fietstocht uitgeschreven waar je de afstand letterlijk kunt rijden.

Om het plaatje compleet te maken staan er stempelposten en krijg je na afloop een medaille. Houd daarom goed de website www.marathon.nl in de gaten om je hiervoor op te geven”. Het Leidse karakter van de Marathon blijft overigens wel gewaarborgd maar krijgt toch een dorpser tintje door de nieuwe route. 26 mei is het weer zover, dan klinkt het startschot van de 23e Leiden Marathon.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×