Foto: PR.

Bescheiden expo ‘Couperus en de Oudheid’

In Rijksmuseum van Oudheden is van 8 maart tot en met 25 augustus een bescheiden expositie ‘Couperus en de Oudheid’ te zien. Dit jaar vindt het jubileum van ‘150 jaar Louis Couperus’ plaats, de bekende Nederlandse schrijver, die tientallen romans en verhalen schreef over historische onderwerpen. Op de tentoonstelling zijn vroege uitgaven van Couperus’ romans te zien, gecombineerd met archeologische voorwerpen uit de klassieke en Egyptische collectie van het museum. Kunstenares Elisa Pesapane maakte bijpassende potloodtekeningen bij elk boek. Deze unieke tekeningen zijn te koop via de museumwinkel.
De opening van de tentoonstelling valt samen met de opening van de Week van de Klassieken (7 tot en met 15 maart.
Meer info: www.rmo.nl/couperus

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×