Cultuur071 van zaterdag 23 februari

Vanmorgen was Jacowies Surie studiogast bij Cultuur071. Zij houdt zich met allerlei verschillende projecten bezig, zoals communicatie (JSCommunicatie.nl) en Kunstprojecten (JSKunstprojecten.nl). Ze praat over kunstuitleen (Middelstegracht) en over de beeldend kunstenaar Koen de Vries. Sinds hun samenwerking wordt zijn werk zichtbaarder. Via crowdfunding kan hij zijn werk in brons laten gieten.

Audiofragment: Beluister hier de uitzending van zaterdag 23-02-2013 terug.

In de uitzending praat Jacowies ook over haar rol bij de organisatie van de openlucht poëziemanifestatie van stichting Tegenbeeld. Dit jaar wederom op de Koornbrug en de Nieuwe Rijn, op dinsdag 28 mei 2013. De titel is: ‘Zwarte Droom’ en het motto is: ‘Onherstelbaar gutst er poëzie’. Dit jaar wordt de Russische poëzie van Anna Achmatova en Marina Tsvetajeva als speerpunt genomen. Het thema van de avond is repressie, liefde en verlangen in de Russische dichtkunst.

Niet alleen haar eigen projecten komen aan bod, Jacowies praat ook mee over de vaste rubrieken, zoals de uittips van Diana van den Driessche en de muziektips van Peter Visser (www.muziekgezien.blogspot.com). En natuurlijk over film naar aanleiding van de recensie van Govert de Kok over de nieuwste film ‘Great Expectations’ op basis van het boek van Charles Dickens, zie ook www.bioscopen.nl.

Het is dit weekend weer Verrassend Winkelweekend met als thema: Singer-songwriters. Tjarko Edzes van de groep The Nazca Lines bezocht de studio en zong en speelde live twee nummers. Samen met saxofonist Marieke speelt hij dit weekend op diverse plekken in Leiden. Fans van The Nazca Lines kunnen terecht op www.facebook.com/TheNazcaLines Voor het volledige programma van het verrassend winkelweekend kun je terecht op www.leiden.nl

Een impressie van het Stukafest dat op 21 februari voor de vijfde keer werd georganiseerd is te horen in een reportage van Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok. Zij waren bij de opening in de Marekerk en spraken met gastvrouwen, bezoekers en makers van het Studentenkamerfestival.

Verder te horen tijdens de uitzending de eerste reportage van een nieuwe serie van Gerry van Bakel over Haagweg 4. Aan de hand van interviews met mensen die er ofwel een atelier ofwel een bedrijf hebben, licht zij een tipje van de sluier over dit Kunstenaarscentrum op. Dit keer komen beeldend kunstenaar Fleur van den Berg en ondernemer Henny Rietkerk aan het woord. Ze praten over wederzijdse inspiratie, samenwerking en grote ambities om van Haagweg 4 hét Kunstenaarscentrum van Nederland te maken.

Stem voor de rest van de serie ook volgende week weer af op Sleutelstad 97.3 FM of 102.4 op de kabel of luister live mee op de stream via www.sleutelstad.nl. Elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur Cultuur071.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×