Tijdens een informatieavond in de Stevenshof kreeg de Leidse wethouder Robert Strijk afgelopen november een kruiwagen en een schep om persoonlijk een langere tunnel te graven, zodat de Stevenshof geen last krijgt van de RijnlandRoute. Het lijkt erop dat hij binnenkort kan gaan scheppen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stevenshof waarschijnlijk gered: boortunnel kilometer langer

Goed nieuws voor de bewoners van de Stevenshof in Leiden. Ze gaan de RijnlandRoute waarschijnlijk niet horen, niet zien en niet ruiken. De boortunnel onder Voorschoten wordt volgens direct bij het proces betrokkenen met een kilometer verlengd. Er is een manier gevonden om dat binnen de regels mogelijk te maken. Als het provinciebestuur daartoe inderdaad besluit, wordt de hele Stevenshofpolder ondertunneld.

Aan de andere kant van de nieuwe snelweg is minder reden tot vreugde, maar ook daar worden enkele inpassingswensen ingewilligd. De by-pass die van de Voorschoterweg via de Oostvlietpolder naar de Europaweg was ingetekend, komt volgens ingewijden te vervallen. De bestaande infrastructuur wordt aangepast om het verkeer vrij baan te geven. Voor de aansluiting van de RijnlandRoute op de A4 zouden niet veel verbeteringen mogelijk zijn.

De provincie wil niet reageren op losse onderdelen van de inpassing. Waarschijnlijk maakt gedeputeerde Ingrid de Bondt op 12 maart bekend hoe de provincie om wil gaan met de totale inpassing van de nieuwe snelweg.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×