Demonstratie winkeliers voor herinrichting Breestraat

Vrijdag 1 maart om 16.30 uur gaan de Leidse ondernemers de straat op. Bij de ondernemers op de Breestraat neemt de angst toe dat de veel te lang uitgestelde herinchting van de Breestraat niet goed zal uitpakken. De straat moet een beter verblijfsklimaat krijgen en bovendien veiliger worden. De ondernemers willen minder bussen door de Breestraat. Dit is de reden dat er een petitie wordt aangeboden aan wethouder Robert Strijk door de Winkeliersverenigingen Breestraat, Korevaarstraat, Kort Rapenburg en Beestenmarkt. Ook andere winkeliersverenigingen in de Leidse binnenstad ondersteunen de petitie.


Audiofragment: Voorzitter van Winkeliersvereniging Breestraat Laurens Verspaandonk over het indienen van de petitie

De start is op Parkeerterrein Garenmarkt, vanuit deze locatie lopen de ondernemers in de richting van het stadhuis. Hier hebben ze om 17.05 uur afgesproken aan de Breestraatzijde van het stadhuis om te petitie te overhandigen aan de wethouder. Het uiteindelijke doel is om de Gemeente Leiden te steunen in de onderhandelingen met provincie en busvervoer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×