Geen vervolging voor brand Rivierduinen

Het Gerechtelijk Vooronderzoek (GVO) naar de brand bij Rivierduinen in Oegstgeest is afgesloten. Het OM heeft besloten niet tot vervolging over te gaan omdat de GGZ instelling in strafrechtelijke zin niet te verwijten valt. In april vorig jaar begon het OM met het onderzoek om met name het rookbeleid en de naleving daarvan helder te krijgen.

Bij de brand op 12 maart 2011 in een gebouw van Rivierduinen in Oegstgeest kwamen drie bewoners om het leven en raakten drie bewoners gewond. Er zijn aanwijzingen dat de brand is ontstaan door een brandende sigaret van een bewoner, maar dat is niet vastgesteld. Rivierduinen voldeed volgens het OM aan alle eisen ten aanzien van de brandveiligheid.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×