Het Rijnsburgerblok dat vanaf 2015 ontwikkeld gaat worden bestaat uit een 'sokkel', waarin onder meer ruimte is voor grote detailhandelbedrijven zoals bijvoorbeeld een Media Markt. Op die sokkel komen verschillende torens met een mix van wonen en werken. (Afbeelding: Maxwan Architects).

Gemeente koopt pand Kamer van Koophandel

Het gebouw van de Kamer van Koophandel bij Leiden Centraal wisselt voor ruim 3,3 miljoen euro van eigenaar. De gemeente koopt het pand en verhuurt het de komende 1,5 jaar nog aan de huidige gebruikers. Daarna wordt het gesloopt. De locatie maakt deel uit van het zogenaamde ‘Rijnsburgerblok’ dat verder het ‘Gat van Van de Putte’ en de gekraakte kantoorflat op de hoek van het Schutterveld omvat.

Tegen de tijd dat het gebouw gesloopt wordt, is de Kamer van Koophandel al uit Leiden verdwenen. Voor de overige gebruikers – onder andere het Visitors Centre, Leiden Marketing, het Centrummanagement en het Expat Centre – wordt tegen die tijd een nieuw onderkomen gezocht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×