Een impressie van de Leidse Schans.

The Student Hotel doet locatieonderzoek Leiden

Binnen het plan voor studentencampus de Leidse Schans is rekening gehouden met de komst van een studentenhotel met circa 300 kamers. De Leidse Schans is de studentencampus die ruimte moet bieden aan 1800 studenten. Volgens woordvoerder Frank Uffen van The Student Hotel is Leiden met haar 20.000 studenten een aantrekkelijke vestigingsplaats voor het concept.

In navolging van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam wil The Student Hotel een vestiging openen in Leiden. Of dat inderdaad op de Leidse Schans zal zijn is onzeker geworden. Ontwikkelaar Syntrus Achmea heeft die plannen in de ijskast gezet totdat er duidelijkheid is over de uitwerking van het woonakkoord. Daarin komt het kabinet terug op het eerder genomen besluit waarbij de huur maximaal 4,5% van de WOZ waarde van een woning mag bedragen. Voor studentenwoningen levert dat te weinig op om ze te kunnen bouwen. Het puntensysteem dat daarvoor in de plaats komt moet nog nader uitgewerkt worden.

Ook als de Leidse Schans er niet komt wil The Student Hotel zich in Leiden vestigen. Het bedrijf doet daarom locatieonderzoek in de stad.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×