AFS zoekt gastgezinnen voor buitenlandse jongeren

AFS Nederland zoekt gastgezinnen voor buitenlandse jongeren die in augustus 2013 naar Nederland komen voor een intercultureel uitwisselingsjaar. Op 27 maart organiseert AFS een informatieavond voor geïnteresseerden in het Laaktheater in Den Haag. AFS is een non-profit vrijwilligersorganisatie die al meer dan 60 jaar jongerenuitwisselingen organiseert en begeleidt. AFS wil mensen – via een proces van intercultureel leren – kennis, begrip en vaardigheden helpen te ontwikkelen om met elkaar te streven naar een meer rechtvaardige wereld in vrede. In augustus dit jaar komen er weer circa 80 jongens en meisjes in de leeftijd 15 – 18 jaar naar Nederland voor een periode van 3, 6 of 11 maanden. Ze komen uit de hele wereld: van Italië tot de Verenigde Staten, van Thailand tot Venezuela. Ze gaan naar een Nederlandse middelbare school en wonen bij een gastgezin, waar ze meedraaien als gezinslid. Ook dit jaar hoopt AFS weer een aantal jongeren onder te kunnen brengen bij gastgezinnen in Leiden en omgeving. AFS zoekt daarvoor gastvrije mensen – met of zonder kinderen – met belangstelling voor andere culturen die hun huis en hart open willen stellen, in ruil voor een verrijkende interculturele ervaring en vaak een band voor het leven met het gastkind. Geïnteresseerden zijn vrijblijvend welkom op de informatieavond. Deze duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Het Laaktheater is te vinden aan Ferrandweg 4T. Aanmelden kan via info@afs.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×