Presentator Han Ruijgrok in gesprek met Sheila Lever van het Plantsoentheater dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert (foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 De plannen van Simone van Olst, het jubileum van Plantsoentheater en kunstcentrum Haagweg4

Autodidact en duizendpoot, bij Simone van Olst is  het woordenboek gauw te klein om te beschrijven wat ze allemaal doet: beeldhouwen, schrijven, breien en vooral anderen enthousiasmeren en inspireren. Kijk op haar site en blog voor alle activiteiten, ideeën en resultaten uit het verleden www.simonevanolst.nl. Drawingherstory, Wolsteeg, Stevensbloem, gestolen kunst en Boudewijn Buch kwamen aan de orde tijdens de twee uur dat Simone van Olst studiogast was in Cultuur071 van zaterdag 2 maart.

 Audiofragment: Cultuur071 had op zaterdag 2 maart 2013 Simone van Olst te gast in de studio

In Cultuur071 kwam ook Sheila Lever van Plantsoentheater langs om te vertellen over 10 jaar theater maken in je eigen woonkamer, zolder en keuken. Hoe knoop je de eindjes aan elkaar? Hoe overtuig je fondsenbeheerders dat je echt wat toevoegt aan het culturele leven in Leiden? Het zelf sjouwen met stoelen en kratten drank spaart in ieder geval een abonnement op de sportschool uit. Wil je ook wel eens naar een echt theaterhuis? Kijk op www.plantsoentheater.nl.
Verder het tweede deel over Haagweg4, het kunstcentrum van Leiden met dit keer Bernadette Drenth, een vormgever met stof, papier, plastic en nog veel meer. Maker van lopende objecten en bewoonster van Haagweg4 (bijna) vanaf het begin.

De vaste rubrieken met uittips van Diana van den Driessche, de muziektips van Peter Visser en de filmrecensie van Govert de Kok. www.leiden.nl, www.stadspodia.nl, www.bioscopenleiden.nl, www.muziekgezien.blogspot.nl. Stem volgende week zaterdag ook weer af op Cultuur071. Het wekelijkse cultuurprogramma van Sleutekstad FM, elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur op 93.7 FM, 102.4 kabel of via www.sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×