GroenLinks kiest geen Kos

Oud-kamerlid Rik Grashoff is vanmiddag door de leden van GroenLinks als voorzitter gekozen. De Leidse GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos was ook in de race voor de functie, maar moet het dus afleggen tegen Grashoff die maar liefst 60 procent van de stemmen kreeg. De teleustelling is is groot. Niet alleen bij Kos zelf “ik heb helemaal niets met verliezen”, maar ook bijvoorbeeld bij het Leidse duo-raadslid Hans Bogaardt die had gehoopt op nieuw elan binnen zijn partij: “GroenLinks kiest voor conservatisme, charismaloosheid, ongeinspireerd en vooral iemand die hoort bij het gremium dat de zooi veroorzaakt heeft”, zo twitterde hij na de stemming op het partijcongres in Utrecht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×