Discussieavond ‘Van kerk naar werk’

Op woensdag 20 maart organiseert de Doopsgezinde en Remonstrantse Gemeente Leiden een discussieavond genaamd “Van kerk naar werk: geloof in de dagelijkse praktijk”. Volgens recent onderzoek van het CBS is 55% van de volwassen Nederlandse bevolking godsdienstig. Dat betekent dat velen hun geloofsovertuiging meenemen in hun baan en niet alleen reserveren voor zondag in de kerk. Tijdens deze avond zullen de aanwezigen stilstaan bij de invloed die het geloof op hun werk heeft en zich afvragen in hoeverre zij zich hier bewust van zijn. De avond wordt ingeleid door Dorothea Touwen (docent en onderzoeker medische ethiek LUMC), Alex Geert Castermans (hoogleraar burgerlijk recht Universiteit Leiden) en Bert Jan Liethaert Peerbolte (hoogleraar Nieuwe Testament VU Amsterdam). Zij vertellen over de rol van het geloof in hun eigen werk. Bezoekers van de avond worden actief bij de discussie betrokken. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Lokhorstkerk. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×