Museum Oudheden in teken van archeologie van Zeeland

Op vrijdag 22 maart staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de archeologie van Zeeland. Die middag komt deze provincie aan bod tijdens de `12 Provinciën Lezingen’. In de collectie van het museum is de archeologie van Zeeland ruim vertegenwoordigd. Er zijn onder andere tientallen Nehalennia-altaren, en het fossiele stukje schedel van neanderthaler `Krijn’, dat in 2009 werd gepresenteerd aan pers en publiek. Museumconservator Luc Amkreutz zal vertellen wat archeologen door deze vondst zoal te weten zijn gekomen. De Zeeuwse archeologen Nathalie de Visser (Artefact!) en Miek Geerts (provincie Zeeland) laten de uitkomsten van hun laatste spectaculaire opgravingen zien. De oude haven van Hulst, het oudste grafveld van Sluis, de oude ringwalburgen van Middelburg en Domburg en de `Verborgen Buitens’ van Walcheren passeren hierbij de revue. Dicky de Koning van de AWN zal ten slotte het publiek inwijden in de mysteriën van de verdwenen dorpen. De middag begint om 14.00 uur en duurt twee uur. Deelname kost €5 per persoon. Aanmelden kan via lezingen@rmo.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×