Wenspoppetjes kijken in het Sieboldhuis

Dit weekend kan het publiek in het Sieboldhuis wenspoppetjes bekijken. De 1.400 poppetjes met een `hollands tintje’ zijn door 700 kinderen en volwassenen gemaakt om de kinderen in het getroffen Fukushima in Japan blij te maken. Ieder poppetje is voorzien van een gekalligrafeerde Japanse wens en een bolletje oranje schaapswol in het hoofdje. De poppetjes zijn vanaf september gemaakt tijdens workshops die plaatsvonden bij onder andere het Sieboldhuis zelf, het Groot kinderboekenweekfeest in het Volkshuis, de kinderopvang B4Kids, drie basisscholen, de Hortus Botanicus en in huiskamers in de Merenwijk. De wenspoppetjes vliegen in april naar Japan, waar ze op scholen uitgedeeld worden  en de kinderen  van de oranje schaapswol zonnetjes kunnen vilten. De poppetjes zijn zaterdag en zondag te zien tussen 13.00 en 17.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×