Han Ruijgrok interviewt kunstenares en strandjutter Joke Schoneveld (foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 kijkt vooruit naar de Boekenweek

Jacqueline Zirkzee presenteert in de Boekenweek haar vierde roman tijdens de Nacht van het Boek op 21 maart in Museum Boerhaave. Het boek gaat over een jongeman Reimer die in de tijd van de grote VOC-schepen als assistent van de scheepsdokter kennis maakt met de Zwart Dood. Wil je erbij zijn? Kijk op www.museumboerhaave.nl. Toegang is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Een goede reden om Jacqueline Zirkzee op zaterdag 9 maart te vragen als studiogast van Cultuur071. Over haar boeken, het schrijverschap en haar favoriete muziek. Jacqueline heeft in de boekenweek een druk programma, wie haar live wil zien en horen vertellen over haar boek kan terecht in onder andere Rotterdam, Maassluis en Vlissingen. Kijk op www.jacquelinezirkzee.nl. Luister hier de uitzending terug.

Audiofragment: Jacqueline Zirkzee presenteert op 21 maart haar nieuwste roman Reimer in Museum Boerhaave en was vandaag studiogast in Cultuur071

Joke Schoneveld is kunstenares en strandjutter. Zij speurt altijd de grond en ook het water af voor voorwerpen waar ze iets mee kan. Haar tuin dient als opslagplaats. Joke was jarenlang bewoonster van Haagweg4, maar zit nu aan de Aalmarkt bij de OpenMakers. In een etalage is altijd kunst van haar te bewonderen. Wie meer wil weten, maakt gewoon een afspraak. Kijk op www.jokeschoneveld.nl voor meer informatie en contactgegevens.
Verder twee reportages van Gerry van Bakel. Deel 3 van de serie over kunstcentrum Haagweg4 met dit keer makelaar Ralph Lek. En een impressie van het interview dat Onno Blom donderdag 7 maart hield inboekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat.
En zoals elke week de vaste rubrieken: de uittips van Diana van den Driessche en de muziektips van Peter Visser. Kijk voor meer tips op www.stadspodia.nl, www.leiden.nl en www.muziekgezien.blogpost.com. Luister volgende week zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur ook weer naar Cultuur071 op Sleutelstad FM. Op 93.7 FM, via 102.4 op de kabel of de live stream op www.sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×