Avond NVBS over spoorwegen en tijd

De Afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op 20 maart een avond over alles wat te maken heeft met spoorwegen en tijd. De spoorwegen en de tijd zijn nauw met elkaar verweven. Allereerst moeten treinen op tijd rijden. Daarnaast heeft de trein ervoor gezorgd dat het overal in Nederland dezelfde tijd werd, waardoor het bijvoorbeeld in Amsterdam niet vijf minuten later was dan in Leeuwarden. De Noordwijkse spoorweghistoricus Jan Oostingh brengt in de Alettahof de diverse aspecten van treinen en tijd in beeld, zoals kalenders, klokkijken op stations, klokvastheid en impressies langs de lijn. De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor iedereen. De toegangsprijs is €3,50. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op www.nvbs.com.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×