Week van de Psychiatrie in teken van stigmatisering

Ter gelegenheid van de Week van de Psychiatrie organiseren het GGz Informatiepunt Holland Rijnland, het Inloophuis Psychiatrie en Stichting ZON in de week van 18 t/m 24 maart een aantal activiteiten. De titel van de Week van de Psychiatrie 2013 is Stigmatisering: wat verbeeld jij je wel?! en gaat over beeldvorming rondom personen met psychische problematiek. De centrale vraag is: hoe kunnen we stigma en zelfstigma de wereld uit helpen? Niet alleen stigmatisering is een wijdverbreid probleem, ook zelfstigmatisering is iets waar veel mensen met psychische problematiek onder lijden. Het thema doet daarom een beroep op iedereen: is datgene wat jij je verbeeld wel terecht? Uit onderzoek is gebleken dat vooral een gebrek aan kennis ten grondslag ligt aan vooroordelen. Het doel van deze week is elkaar  in een open gesprek  te leren kennen en erachter te komen hoe het leven er uit ziet bij iemand met psychische klachten. Op Dinsdag 19 maart kunnen Geïnteresseerden tussen 19.30 en 21.30u uur in meerdere ronden in gesprek gaan met mensen met een psychiatrische achtergrond. Aanmelden is gewenst en kan via info@ggz-informatiepunt.nl.

Op Donderdag 21 maart is het tussen 13.30 en 16.30 uur tijd voor Tea For Two. WMO-Loketmedewerkers en mensen met psychische problemen gaan tijdens de Tea For Two in meerdere ronden met elkaar in gesprek. Op Zaterdag 23 maart opent om 14.00 uur de Vriendendag van Het Inloophuis Psychiatrie. Dit is al sinds 1983 `De gezelligste huiskamer van de regio’ en een belangrijke pijler in de maatschappelijke opvang. De deur is geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen in het pand en bij de organisaties die er werkzaam zijn. Er worden in samenwerking met het GGz Informatiepunt Holland Rijnland en Stichting ZON diverse activiteiten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Vanaf 20.00 uur speelt coverband Habes. Alle activiteiten vinden plaats op Hooigracht 12-14. Meer informatie staat op www.ggz-informatiepunt.nl, www.inloophuis-psychiatrie.nl en www.zonzh.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×