Leiden dingt ook mee naar de Nationale Erfgoedprijs. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Als Leiden wint, mag de stad meebeslissen over de besteding van de 25.000 euro die eraan verbonden is. Voorstellen kunnen per mail worden ingediend via erfgoedprijs@archiefleiden.nl. (Foto: Chris de Waard).

Startbijeenkomst Erfgoed071: Erfgoed Ontmoet

De hele stad is uitgenodigd om de komende maanden mee te praten over de nieuwe Erfgoednotitie die de gemeente Leiden gaat opstellen. Gistermiddag werd bij Nieuwe Energie de aftrap gegeven. Zo’n 150 mensen wisselden ideeën en informatie uit, deden mee aan workshops en luisteren naar een aantal vertegenwoordigers van Leidse organisaties die al volop bezig zijn met het erfgoed in de Sleutelstad. Daaronder cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan, Carel Stolker, de nieuwe Rector Magnificus van de Universiteit Leiden, directeur Meta Knol van de Lakenhal en Ariela Netiv van Erfgoed Leiden (voorheen het Regionaal Archief Leiden).

Audiofragment: Chris de Waard sprak tijdens de startbijeenkomst met een aantal van de betrokkenen over het Leidse erfgoed.

Verbinden bleek het centrale thema van de middag. Het verleden verbinden met het heden, maar ook veel onderlinge verbintenissen. Tussen de LAkenhal en de Universiteit bijvoorbeeld, maar ook Erfgoed Leiden opent steeds meer databases zodat informatie over het Leidse erfgoed online beschikbaar komt.

Op 24 april wordt de volgende bijeenkomst over het Leidse erfgoed gehouden. Al die input uit de stad wordt door de gemeente verwerkt in de nieuwe beleidsnota. Meepraten kan ook via Twiter. Volg daarvoor @erfgoed071.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×