Duopan, dierenvoeder en paraplufiets bij Museum Boerhaave

Wie meer wil weten over de duopan, diervoeder en paraplufiets, kan deze en nog vijftien andere uitvindingen komen bewonderen bij Museum Boerhaave. Deze achttien vindingen van jongeren, worden ter gelegenheid van de Willie Wortel Wedstrijd bij Boerhaave tentoongesteld. Er werden in totaal 191 uitvindingen aangemeld. De 18 beste zijn van 4 tot en met 28 april bij Boerhaave te bewonderen. De jongeren hebben hun idee├źn zelf uitgewerkt.Vervolgens hebben zij het prototype met behulp van bedrijven en studenten van een technische opleiding, opgebouwd. Onder de prototypes die bij Boerhaave te zien zijn, bevinden zich een pan waarin twee gerechten tegelijk klaargemaakt kunnen worden, een systeem dat er voor zorgt dat huisdieren op de juiste tijd te eten krijgen en een fiets die zijn berijder ook tijdens een regenbui droog houdt. De 18 finalisten worden beoordeeld door  jurylid Coen Jonker, de bedenker van de menselijke stroomkring. Hij wordt bijgestaan door Judith van Dommelen (docente Natuuronderwijs, Hogeschool Leiden) en Frank de Wit (wethouder van Onderwijs, Sport en Milieu). Meer informatie staat op www.williewortelwedstrijd.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×