Voorzitter Referendumkamer hoopt op Breestraat-referendum

Laurens Beijen stapt op als voorzitter van de Leidse Referendumkamer. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Reden voor zijn vertrek zijn de gemeentelijke plannen voor de herinrichting van de Breestraat. Beijen is het volstrekt oneens met het busvrij maken van de Breestraat en denkt dat er een goede kans is dat er een referendum over wordt gehouden. “In dat geval kan en wil ik niet neutraal blijven”. Beijen stapt op als voorzitter van de Leidse Referendumkamer, omdat hij vrijuit zijn mening wil kunnen geven over de Breestraat.

Audiofragment: Voorzitter Laurens Beijen legt zijn functie als voorzitter van de Leidse Referendumkamer neer om vrijuit te kunnen spreken over de Breestraat-plannen als daar inderdaad een referendum over gehouden gaat worden.

“Over de RijnGouwelijn had ik persoonlijk ook wel een mening, maar daar kon ik nog wel voor- en nadelen ontdekken. Hier zie ik alleen nadelen”, aldus Beijen die zegt zelf geen referendum te gaan organiseren. Wel hoopt hij dat bijvoorbeeld de Fietsersbond Leiden of ROVER ermee aan de slag gaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×